Päiväkoti tai koulu alkaa? Näin nimikoit käytännöllisesti!

Onko teidän perheessä alkamassa uusi arki koulun tai päiväkodin parissa? Onpa jännittävää! Monenlaiset vinkit ja kokemukset ovat varmasti tervetulleita ja siksi haluamme kertoa teille nämä neljä nimikointiin liittyvää vinkkiä, jotta uusi arki lähtisi rullaamaan mahdollisimman sujuvasti. 

1. Varaudu oikein varustein

Yksi tärkeimmistä on sopivien vaatteiden, asusteiden ja välineiden hankinta. Tärkeintä on varmistaa, että lapsella on sopivat vaatteet sekä sisä- että ulkoleikkeihin ja riittävästi vaihtovaatteita. Tärkeää on, että vaatteet on helppo pukea ja ne ovat oikean kokoiset sekä mukavat päällä. Sopivat sisätossut ovat erittäin tärkeät - tossujen pohjassa tulee olla hyvä pito, ettei lapsi liukastu leikin tiimellyksessä ja lisäksi tossujen pukeminen ja riisuminen tulee olla niin helppoa, että pieni lapsikin osaa tehdä sen itse. 

Kaikkia vaatteita ja tavaroita ei tarvitse hankkia heti alkuun. Riittää hyvin, että alussa on vuodenaikaan sopivat varusteet, uusia hankintoja voi tehdä vuoden varrella ja vuodenajan vaihtuessa. 

2. Päiväunille mukaan oma pehmolelu

Uni päiväunilla tulee helpommin, kun mukana on oma rakas unilelu tai joku muu kodista muistuttava pehmeä esine, joka on mukava ottaa kainaloon ja tuo turvaa uudessa paikassa. Myös tutin voi ottaa mukaan, mikäli sellaista käyttää. 

3. Helpota päiväkodin työntekijöiden arkea

Lasten tavarat menevät helposti sekaisin keskenään ja siksi päiväkodeissa usein suositellaan nimeämään kaikki sinne mukaan lähtevä. Pukemista ja ulkoilua helpottaa, kun varusteet ja vaatteet ovat nimikoitu selkeästi ja näkyvästi. Nimikointitarrojen hyvä puoli on se, että ne kestävät kulutusta eivätkä suttaannu tai haalistu pesussa toisin kuin useat tussilla merkatut tavarat. Lapset myös usein tunnistavat omansa tarran kuvion ja värin mukaan vaikkeivät osaisikaan vielä lukea. 

4. Opeta lasta huolehtimaan tavaroista

Lapsen kanssa voi yhdessä valmistua uuden arjen alkuun nimikoimalla lapsen mukaan lähteviä vaatteita, tavaroita ja leluja. Näin lapsi oppii tarrojen avulla tunnistamaan omat tavaransa ja pikku hiljaa myös pitämään huolta niistä. 

Lue seuraavaksi

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.